menu sampingan - kacang buncis gore |
al-maklum ler..bdk br belajar kan...
jom layan resepi...
BAHAN-BAHANNYA:
2 ekor ikan jenaahak (ape2 ikan pun sedap)
*2 ulas bawang putih
*4 ulas bawang merah
*1 inci kunyit hidup
*2 hiris lengkuas
*10 biji cili padi (kalu x ske pedas blh krgkn)
asam keping
daun kesum
garam dan ajinomoto secukup rasa
air secukupnya
CARA-CARANYA:
1) Kisar semua bahan2 *
2) Isi air dlm periuk secukupnya. Bubuh semua bahan kisar td. Tunggu sehingga air mendidih.
3) Masukkan daun kesum, asam keping, ikan, garam dan ajino secukupnya dan biarkan seketika sehingga ikan masak.
4) Siap utk dihidang..
senang kan....yg x tau masak pun blh buat..campak2 jew..haha..jom makan.....